"Anyone who rides a bike is a friend of mine" (Gary Fisher) 

Facebook Twitter Gplus YouTube RSS

Antitalent convins, in 15 minute a reusit primii metri pe bicicleta

  • Sharebar

Acum câteva săptămâni am primit un mail:

“Salut, 

Eu sunt antitalent când vine vorba de ţinut echilibru… Câteodată mă gândesc cum pot să merg pe numai 2 picioare având în vedere că nici pe 4 roţi nu am reuşit să ţin volanul ăla drept :D .

Părinţii mei nu au fost funi ai biciclete, deci nu m-au învăţat nici pe mine. Acum câţiva ani a încercat soţul meu de vreo 2 ori să mă înveţe, dar tot nu a ieşit nimic!

El zice că eram pe aproape dar eu ştiu că am fost departe de tot…

Dacă totuşi crezi că poţi învăţa o femeie de 29 de ani care habar nu are ce este ăla echilibru, dă-mi te rog un semn şi stabilim detaliile.

Cu bine,

S.” (N-am să-i dau numele fetei pentru ca a vrut să rămână anonimă.)

Mi-am zis că asta este o provocare pentru mine şi i-am răspuns imediat la mail.

Am stabilit detaliile iar vineri ne-am întâlnit în Parcul Izvor să învăţăm să mergem pe bicicletă.

Cum era foarte probabil să mai şi cadă, am mers întâi pe iarbă, ca să i se mai reducă puţin din teama de a se lovi de asfalt.

Omul cât trăieşte învaţă, şi aici mă refer la mine, pentru ca m-am dus s-o-nvăţ să meargă pe bicicletă cu pedale clipless (sunt nişte pedale speciale pe care se pedalează cu pantofi speciali de ciclism. Pantoful se prinde de pedală şi te leagă de bicicletă mai exact), lucru care n-a fost tocmai inspirat.

Îi alunecau picioarele destul de repede, mai ales că şi plouase în ziua respectivă.

Totuşi, după câteva încercări mai puţin reuşite, a reuşit să meargă singură.

M-am uitat la ceas, trecuseră doar 15 minute şi deja reuşise să-şi ţină echilibrul, chiar dacă a mers aproximativ 100 m, mergea singură. Recunosc că şi eu am fost surprins să văd că merge aşa de repede. Zic ce mai fac acum până la sfârşitul orei?

Nu pot să-ţi spun ce bucurie am simţit şi ce sentiment de împlinire, când am văzut-o că râde şi că nu-i vine să creadă că poate merge singură pe bicicletă.

A urmat apoi şi partea mai puţin frumoasă, când de pe iarbă ne-am mutat pe asfalt, unde a luat o căzătură destul de urâtă.

Asfaltul e mai prietenos cu bicicleta şi-i dă voie să prindă viteză mai mare şi mai repede, iar treaba asta a speriat-o pe S.

Mi-a zis că-i e teamă să meargă singură pe asfalt, chiar dacă pe iarbă erau multe denivelări.

Deci problema mersului pe bicicletă, fie el pe asfalt sau pe teren accidentat, este în mintea fiecăruia, pentru că altfel nu se explică de ce când a încercat cu soţul ei nu a reuşit să-şi ţină echilibrul, iar cu mine mergea după 15 minute.

Deci dacă vrei să înveţi pe cineva să meargă pe bicicletă, umblă la psihic, acolo e cheia. Eu cred ca nu există om pe lumea asta care să nu fie în stare să meargă pe bicicletă.

Ce naiba, doar nu tre’ să împarţi atomul în două, nu?

Cu drag,

Bogdan

 

PS. Iar dacă nu reuşeşti, trimite-i la mine, că pun eu cu fundul în şa.

 

 

 


					 
 

6 Responses

  1. Foarte frumos! … mi-a placut articolul, tine-o tot asa! :D

  2. Am si eu o prietena, a mea, careia ii e teama ca de naiba sa iasa pe bicicleta, desi i-am cumparat una tocmai sa ies cu ea. Nu ma inteleg cu dansa in aceasta priviinta. Any tips? sau venim la Dvs.?

  3. Mi-a placut articolul! Si eu sunt exact in situatia doamnei, acelasi antitalent, aceeasi teama, aceeasi varsta. De ceva vreme imi sugereaza sotul sa ne cumparam biciclete si sa ma invete si pe mine. In copilarie, tata a avut o singura tentativa sa ma invete si nu cred ca a durat 5 minute si deja isi pierduse rabdarea, si asa a ramas…mersul pe bicicleta…neinvatat. Acum ma tenteaza si poe mine ideea de a-mi cumpara bicicleta si a invata sa merg, dar nu stiu daca imi mai permit ca la 29 de ani sa-mi julesc genunchii, incat sa nu mai pot merge in fusta la servici :) ). Cum sa-mi fac curajul necesar? Sfaturi pentru achizitionarea unei biciclete bune, ce trebuie sa urmaresc?

  4. Asculta-l si lasa-te pe mana lui. Sunt convins ca te poate invata foarte usor sa mergi pe bicicleta :)

Leave a Reply

Current month ye@r day *

credit