"Anyone who rides a bike is a friend of mine" (Gary Fisher) 

Facebook Twitter Gplus YouTube RSS

Curse normale cu biciclete

  • Sharebar

Azi vorbim despre curse normale si nu anormale pentru ca nu mai avem animale, ci doar oameni :)

Cand se intalnesc doua persoane ce practica sporturi diferite, dincolo de spiritul de fair-play si de respectul reciproc, exista in adancul fiecaruia orgoliul de a-si apara sportul preferat, de a da tot ce are mai bun ca sa arate ca sportul lui e mai tare.

Desigur, nu se poate infrunta orice sport cu orice sport. Ca nu poti sa pui un sahist sa faca intrecere cu o bicicleta. Ce sa-l pui sa faca, sa-ti ia regina pana faci tu 100m? Nu prea merge.

Totusi, sahul ramane si el un sport spectaculos si extrem de periculos, pentru ca risti s-adormi si sa cazi cu capul intr-un pion.

Revenind la cursa de azi, sportul cu care m-am intrecut, eu reprezentand ciclismul bineinteles a fost Speed Skating. Am scris in engleza pentru ca suna mai bine :) . In romana eu ii spun Role de viteza.

Rolele propriu zise cu care se practica acest sport sunt diferite de cele normale prin lipsa sustinerii gleznei, fapt ce mareste gradul de risc pentru accidentari, si prin rotile mai mari pe care le au acestea. Pentru mai multe detalii, du-te pe google :) )

Acum hai sa vedem intrecerea.

Cu drag,

Bogdan Crăciunaş

 

2 Responses

  1. Stiam eu ca bicicleta va castiga ;)

    • Dane si eu am crezut c-o sa castig, dar mi-a fost putin teama pentru ca in forma maxima, baiatul cu rolele scoate 45 de secunde pe 500 m, ceea ce e un timp excelent.

Leave a Reply

Current month ye@r day *

credit